Följ Funäsfjällen

Tännäskröket i Funäsfjällen ökar sina liftkortsintäkter med 85%

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2018 09:00 CEST

Bra snöår, bättre kommunicerad alpin skidåkning och satsning på grupper och bröllop har gett en stark utveckling för Funäsfjällens Tännäskröket.

Tännäskröket i Funäsfjällen har haft en bra vinter och har gjort sin hittills största ökning av liftkortsintäkter med en tillväxt på 85% från förra året. Den snörika säsongen har varit en bidragande faktor. Men Platschef Maria Pettersson tror även att ökningen beror på att man bättre lyckats kommunicera kvaliteterna med den alpina skidåkningen som skidanläggningen erbjuder. ”Tännäskröket har länge lockat gäster genom våra påkostade fjällhus samt vår populära restaurang, men nu kan vi se att gästerna även tydligare förstår vilken bra alpin skidåkning vi erbjuder” berättar Maria Pettersson. Nedfarterna i Tännäskröket ligger i fyra vädersträck fördelat på två fjälltoppar vilket skapar varierad skidåkning med olika svårighetsgrader.

Grupper och bröllop
Gruppresor är en viktig kundgrupp hos skidanläggningar framförallt under lågsäsongsveckor, och skidanläggningen har lyckats bra med att ta mark på den heta bröllopsmarknaden. Förra årets arrangerades ett flertal bröllop och andra gruppresor samt events. Detta har blivit en allt viktigare marknad för Tännäskröket, där gästerna får uppleva känslan av ett eget ställe i fjällen.

Fortsatta satsningar
Tännäskröket har även de senaste åren lagt stora investeringar på servicesidan, med bland annat ett utbyggt skidsystem och ny centrumbyggnad. Och inför kommande vintersäsong läggs ytterligare resurser på ett utökat snöproduktionssystem. Liftnära bäddar har länge visat sig vara en framgångsfaktor för skidanläggningars intäkter, och Tännäskröket har liksom många anläggningar i stark utveckling brottats med att inte hinna möta upp efterfrågan på boende. Detta vill man nu råda bot på och inför vintersäsongen 2018/2019 då man satsar stort och kommer att utöka bäddkapaciteten med ytterligare 120 bäddar i fjällstugor med ski-in/ski-out läge.

Tännäskröket är en del av Funäsfjällen som med övriga anläggningar Ramundberget, Funäsdalsberget, Tänndalen och Kappruet bildar Sveriges största skidområde.

För mer info kontakta Platschef Maria Pettersson, 070 249 68 27, maria@tannaskroket.se

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns sex alpina skidområden 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.