Följ Funäsfjällen

Sveriges vackraste MTB-lopp Fjällturen avgjort

Pressmeddelande   •   Jul 18, 2015 19:07 CEST

Årets upplaga av Fjällturen är avgjort och Fredrik Ericsson tog återigen hem första platsen i herrklassen efter att ha tagit sig runt banan på 58 km från Funäsdalen till Ramundberget. I damklassen tog Nellie Larsson hem första platsen. Cyklisterna som trampade in över mållinjen i Ramundberget var blöta och trötta men glada, trots det ofördelaktiga vädret.

- Det kändes helt klart tuffare i år än förra året, sen gjorde vädret sitt, säger en trött men glad Fredrik Ericsson.

MTB-tävlingen går in på sitt tredje år och i år var det totalt 712 cyklister som startade, en ökning med ca. 300 starter jämfört med förra året. Fjällturen har klättrat snabbt i popularitet bland cykeltävlingar i Sverige och ett gott kvitto på tävlingens kvalitet mer än antal starter är att den i år är seedningsgrundande för både Cykelvasan och norska Birkebeinerrittet. Banan som sträcker sig genom Funäsfjällens dalgångar och upp på högfjäll har flera branta stigningar som tar cyklisterna till höjder uppemot 900 m.ö.h. En bitvis tuff bana men belöningen för hårt arbete kommer med fantastiska vyer över fjällvärlden.

- Det känns fantastiskt att ha genomfört en tredje upplaga. Trots vädret så har majoriteten av cyklisterna haft en trevlig upplevelse. Svenska cykelförbundet gav oss högsta betyg i säkerhet och genomförande av tävlingen vilket är ett kvitto på ett väl genomfört lopp. Nu siktar vi mot 2016, den tredje helgen i juli, säger Magnus Rydhult, tävlingsledare.

Även om banan har några utmanande stigningar så innehåller den inga tekniska svårigheter. Cyklingen sker på vägar och flera av Funäsfjällens totalt 423 km preparerade MTB-leder och det var många glada motionärer som under dagen kämpade sig i mål.

- Det var ett riktigt roligt lopp med varierande terräng. Perfekt för en otränad motionär, säger Ingrid Rahm från Falkenberg.

Resultat från Fjällturen 2015

För mer information:
Anders Blomquist
a.blomquist.ab@gmail.com - 0703948464

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 450 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.