Följ Funäsfjällen

Sveriges längsta skidsäsong är här

Pressmeddelande   •   Nov 10, 2017 13:17 CET

Som tredje anläggning i Sverige och första i Funäsfjällen öppnar idag Tänndalen för alpin skidåkning. Tack vare den senaste tidens kyla i kombination med snöfall möjliggörs öppningen av nedre delen i Hamra, backe 47.

Under kommande helg är det många träningsgrupper på plats som samsas om backen som erbjuder bra träningsmöjligheter för att vara så pass tidigt på säsongen. Förhoppningen är att kunna öppna fler nedfarter redan till nästa helg för allmänheten.

Nike Bent, sportchef i Tänndalen, är glad över den tidiga premiären.
–Vi ser fram emot en fantastisk vinter, det känns så bra att vi öppnar upp för alla skidintresserade igen. Vad man kan säga om den nedre delen av backe 47 är att den erbjuder en bra och jämn lutning hela vägen. Att det i första skedet enbart är den nedre delen som öppnar är på sätt och vis bra. Åkarna hinner med fler åk, fler repetitioner, och hinner därmed komma igång med åkningen och hitta känslan.

Den alpina säsongen som nu öppnar beräknas pågå ända fram till 7 maj nästa år, det vill säga ganska exakt sju månader. Det innebär att Tänndalen säsongen 2017/18 kan erbjuda Sveriges längsta skidsäsong.

– Det är vi förstås glada för. Tänndalen är ju en del av Sverige som förknippas med storslagna fjäll, rikligt med snö, och varierad, riktigt bra skidåkning, avslutar Nike Bent.

För mer information kontakta Peter Jonasson, anläggningsansvarig i Tänndalen: 070-664 11 84

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns sex alpina skidområden 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.