Följ Funäsfjällen

Sveriges högst belägna ölbryggeri lanserar på Systembolaget

Pressmeddelande   •   Jun 01, 2016 11:26 CEST

Härjebryggs första sortiment på Systembolaget

Den 1:a juni lanserar Härjebrygg sitt öl på Systembolaget. Initialt i det lokala sortiment i Härjedalen, Sveg och Funäsdalen, samt till beställningssortimentet i övriga landet. Det är tre sorter ur bryggeriets sortiment som är först ut. Härje, en ”skogsvild” Pale Ale på 5,6 %. Lossen, en IPA på 6,8 % och Mellankröket, en ”otämjd” ljus lager på 4,5 %.

Vi vill vara en lokal ölproducent med ett globalt perspektiv. Allt arbete utgår ifrån en hållbar synvinkel, där vårt engagemang också skapar möjligheter för andra i vår närhet. Vi lever våra värderingar; Hållbart, Innovativt och Framgångsrikt.

Starkt förankra våra rötter i det lokala skapar långsiktigt det verkligt genuina och den så viktiga kopplingen mellan platsen, fjällen där vi vill vara, det självklara varumärket för öl, och de människor som är bofasta i Härjedalen, tillika de återkommande gäster som kommer för att uppleva stillhet och vildmarkens mångfald. Vi tycker att en god öl är som en bra historia som vi vill berätta.

Samtidigt sätter vi inga geogra ska gränser för var vi kommer att vara tillgängliga och nnas med vårt öl. Det är för oss lika självklart att någon i Australien eller Frankrike kan avnjuta ett lokalt producerat öl från Tännäs, som att vi själva häller upp ett smakrikt glas Amaronevin från distriktet Valpolicella i Italien när vi en lördag bjuder in våra grannar och eller tillresta på middag. 

Det lokalt förankrade engagemanget och utgångspunkten i det närproducerade har en stark och tydlig renässans. Efterfrågan på lokalproducerat öl är idag större än den någonsin varit. Enligt analytiker i öl-branschen är detta i sin linda och vi kommer över tid ha möjlighet att återuppbygga lokalt producerande företag, på vilket sätt vi tidigare byggt våra samhällen. Genom att vi idag också har tillgång till den modena tidens kommunikation och digitala infrastruktur, har vi alla förutsättningar att bygga något verkligt fruktsamt över tid. Vi är med och återskapar det hållbara för kommande generationer framåt. Härjebrygg är början på en tradition!

Härjebrygg grundades av fyra vänner hösten 2014 och ligger i en liten fjällby i västra Härjedalen vid namn Tännäs. Bryggeriet är Sveriges högst belägna bryggeri, 650 möh. Här tillverkas nu öl hantverksmässigt, med kärlek, malt, jäst och friskt fjällvatten!

För mer information

Greger Thörn, marknadsansvarig Härjebrygg
Telefon: 073-5036381 
Mail: greger.thorn@harjebrygg.se
www.harjebrygg.se

Victor Ericsson, kommunikatör Destination Funäsfjällen
Telefon: 0684-15585
Mail: victor@funasfjallen.se
www.funasfjallen.se 

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.