Följ Funäsfjällen

Stort intresse för Fjällturen - Sveriges vackraste MTB-lopp 19 juli

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2014 10:53 CEST

MTB-loppet Fjällturen arrangeras den 19 juli i Funäsfjällen för andra året. Premiäråret 2013 startade 300 cyklister, i år är prognosen 700 startande. Bansträckningen går genom dalgångar och upp på några av Sveriges högsta fjäll, en blandning av väg, stig och cykelled utan några tekniska svårigheter. 58 km sträckningen har två rejäla stigningar som tar cyklisterna upp till höjder på 900 m.ö.h. Alla som gillar att cykla kan delta i Fjällturen: elit, motionärer och barn i fem olika banor:

  • Huvudklassen är 58 km lång och har två rejäla stigningar. Start i Funäsdalen och via Bruksvallarna och Mittåkläppsområdet så når man målet i Ramundberget.
  • Fjällturen Ultra 70 km lång. Förutom sträckningen på 58 km banan så ska cyklisterna ta sig upp emot norska gränsen i Ljusnans dalgång.
  • 28 km banan har en rejäl stigning när man tar sig upp till Mittåkläppens berömda säterområde med enorma vyer och vackra miljöer.
  • 9 km banan som går på asfalt längs rullskidbanan mellan Bruksvallarna och Ramundberget.
  • För de mindre så finns det en 1,5 km bana med start och mål i Funäsdalen den 18 juli. Gratis för barnen.

Priser som bland annat cyklar och startplatser till Cykelvasan lottas ut i motionsklassen. Tävlingsledningen består av Magnus Rydhult, Magnus Myhr, Mattias Ravald och Anders Blomquist. Anders (Vasaloppssegrare och kommentator av skidtävlingar i SVT) har bott många år i Funäsdalen och uppskattar cyklingen i fjällterrängen.

- När jag har tagit med mig vänner ut på cykelturer, så har de blivit så överväldigade över hur fin cyklingen är i Funäsfjällen. Därför har vi länge velat ordna ett cykellopp, så att många kan komma hit och njuta av underbar natur och Sveriges finaste mountainbikecykling. Fjällturen MTB är helt enkelt den tävling vi själva skulle vilja cykla, säger Anders Blomqvist.

Testa dig mot stjärnorna. Flera duktiga cyklister och idrottare från andra idrotter deltar:

Fredrik Ericsson: Långloppskungen i norden på MTB. Vann de bägge största loppen ifjol; Cykelvasan i Sverige och Birkebeinern i Norge.

Anders Södergren: Olympisk mästare i längdskidåkning, flerfaldig medaljör från VM och den som vunnit flest SM guld genom alla tider. Cyklade premiären ifjol, och utmanade cykeleliten hela vägen och slutade som trea.

Victor Öhling Norberg: Ski Crossåkare som vann världscupen i vintras.

Anna Holmlund: Bronsmedaljör i OS i Ski Cross. Kom tillbaka från en svår skada och överraskade alla med ett fantastiskt OS.

Ytterligare några guldmedaljörer från OS har hört sig för om start i Fjällturen. Vill du träffa dem och andra glada cyklister är Funäsdalen platsen att trampa iväg ifrån kl. 10.00 den 19 juli.

För mer information kontakta
Anders Blomquist 070-394 84 64


Funäsfjällen är Skandinaviens största fjällupplevelse med över 43 mil cykelleder, 30 Guldturer samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.