Följ Funäsfjällen

Restaurang Árran i Tännäskröket öppnar på nytt

Pressmeddelande   •   Feb 10, 2016 07:00 CET

Restaurang Árran i Tännäskröket drabbades förra säsongen av en brand, men nu har portarna till den uppskattade restaurangen slagit upp på nytt och Árran kan äntligen fyllas av gäster igen.

– Arbetet har pågått dygnet runt för att bli klara till säsongen, säger Alexander Blomqvist, anläggningschef i Tännäskröket, så det känns roligt att se skidåkare och middagsgäster fylla den nya restaurangen.

Vissa saker kommer gästerna känna igen sedan tidigare. Samarbetet med Norrgavel har fortsatt och den moderna skandinaviska fjällkänslan finns kvar, men man har också passat på att utveckla restaurang Árran till något ännu bättre. Byggnaden har blivit större med bland annat en övervåning anpassat för bröllopsmiddagar och större grupper.

Restaurangchefen Jonas Hamlund, med ett långt förflutet som Food and Beverage manager i Ramundberget, har satt sin prägel på restaurangen.

- Tännäskröket har den där naturliga charmen och litenheten som jag älskar. Visionen är att fortsätta laga ruskigt gott käk varvat med många ahaupplevelser för folk att ta med sig hem. Mustiga grytor, napoletanska pizzor, råbiff på älg, härproducerad öl och givetvis Sveriges bästa tunnbrödsrulle på hemgjord viltkorv, säger Jonas Hamlund.

FAKTA:

Restaurang Árran har blivit utnämnd i White Guide till en av fjällvärldens bästa.

Restaurangen ligger i skidanläggningen Tännäskröket i Funäsfjällen, Härjedalen. Tännäskröket firar 50 år som skidanläggning i år och har utvecklats till en liten pärla i den svenska fjällvärlden, med fokus på design, arkitektur och mat. Här finns skidåkning i alla väderstreck, längd-och skoterspår, nytt högkvalitativt boende samt ett personligt bemötande.

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.