Följ Funäsfjällen

Premiär för Härjedalens första snabbladdstation för elbilar

Pressmeddelande   •   Jan 22, 2015 10:36 CET

Fredag den 23 januari kl 11.00 invigs Härjedalens första snabbladdstation. Bakom etableringen står Fyrfasen Energi AB i samarbete med Green Highway och Energimyndigheten. Därmed kan nu Funäsfjällen erbjuda boende och gäster som besöker turistdestinationerna i västra Härjedalen en ultramodern snabb- och smartladdstation för elbilar. ”Green Highway-regionen” är nu på väg att få en så utbyggd laddinfrastruktur att det är möjligt att äga och använda elbilar och laddhybrider
på ett bekvämt sätt.

– Vi på Fyrfasen Energi är stolta över att stå som partner och bidra till att Härjedalen blir ännu mer tillgängligt för personer och företag med elbilar, och att vi kan bidra till en bättre miljö. Sedan tidigare har vi bl a etablerat laddstationer vid ICA Supermarket i Sveg och Ånge. Och all energi från Fyrfasen är naturligtvis ursprungsmärkt och kommer till 100% från ren vattenkraft, säger Mikael Råstedt, elbilsansvarig hos Fyrfasen Energi.

Den nya laddstationen i Funäsdalen består av en snabbladdare och två smartladdare. Snabbladdaren består av 50 kW CCS+CHAdeMO och smartladdarna har fasta kablar, 22 kW typ2 och 7,4 kW typ1, vilket följer den nya EU-standarden. Etableringen är en del av det nationella projektet Laddinfrastruktur för elfordon längs Green Highway – en del av framtidens smarta elnät och hållbara transporter, där Jämtkraft, Jämtkraft Elnät, Sundsvall Elnät och Mittuniversitetet samarbetar på uppdrag av Energimyndigheten. Totalt installeras 186 laddpunkter i Jämtlands och Västernorrlands län under perioden okt 2013 – maj 2015 fördelade på 11 snabbladdare (22 laddpunkter) och 82 smartladdningsstationer (164 laddpunkter). Projektet är ett led i arbetet att uppfylla regeringens miljömål om ett bättre klimat med 150 000 elbilar i Sverige år 2020. Satsningen omsluter ca 24 miljoner kronor, varav 7,4 miljoner kronor finansieras av Energimyndigheten. För att hitta laddstationerna och se om de har lediga platser använder du enklast http://kartor.eniro.se.

För mer information, kontakta:
Mikael Råstedt
Fyrfasen Energi AB, Sveg
Mobil: 070-320 33 45
Tel: 0680-242 32
mikael.rastedt@fyrfasen.se

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 450 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.