Följ Funäsfjällen

MTB-tävlingen Fjällturen blir Fjällturenveckan

Pressmeddelande   •   Maj 13, 2015 09:31 CEST

MTB-tävlingen Fjällturen arrangeras 18 juli i Funäsfjällen för tredje året och antalet starter ökar snabbt med en prognos på 1000 startande. Bansträckningen går genom dalgångar och över högfjäll med fantastiska vyer, en blandning av väg, stig och cykelled utan några tekniska svårigheter. I år presenteras flera nyheter däribland att tävlingsklassen på 58 km är seedningsgrundande för både Cykelvasan och Birkebeinerrittet. Alla som gillar att cykla kan delta i Fjällturen: elit, motionärer och barn i fem olika banor från knatteloppet på 1 km till ”Ultra” på 70 km.

I takt med att MTB-cykling växer är det fler som ser Funäsfjällen som den självklara cykeldestinationen i Sverige och för att öka attraktionskraften kring tävlingen har lokala företagare tillsammans med Destination Funäsfjällen gått in i en satsning som mynnat ut i en cykelvecka, Fjällturenveckan. Veckan passar hela familjen med aktiviteter för både vuxna och barn. Satsningen på Fjällturenveckan är ett led i Funäsfjällens cykelsatsning för att lyfta fram produkten ytterligare på marknaden.

- Vi vill att fler ska få uppleva Funäsfjällen från cykelsadeln och den produkt vi besitter är i svenska mått unik med 423 km leder i högfjällsterräng. Genom att skapa en vecka med aktiviteter på cykelsadeln hoppas vi att fler ska få upp ögonen för att cykla till fjälls, säger Jonas Kojan, VD Destination Funäsfjällen.

Fjällturenveckan kommer bland annat att innefatta cykelclinic med Fredrik Ericsson, en av världens bästa MTB-cyklister, backlopp, prova-på att hoppa i en dirtbana och guidade turer på fjället i olika distanser.

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 450 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.