Följ Funäsfjällen

Mer än 2 mils skidåkning i Bruksvallarna & Ramundberget

Pressmeddelande   •   Nov 08, 2017 14:27 CET

Foto: Jocke Lagercrantz

18,5km skidåkning enkel väg, 37km skidåkning totalt på natursnö, plus 5 km på sparad snö. Bruksvallarna & Ramundberget har fått en fantastisk säsongsstart.

- Det är glädjande att vi så här tidigt på säsongen kan erbjuda sådan längd och kvalitet av skidåkning, säger Mats Erlander, VD i Bruksvallarna Ramundberget Fjäll AB.

Redan den 14 oktober var det officiell öppning av skidspåren i Bruksvallarna, för första gången på sparad snö. 5 kilometer skidåkning uppdelat på tre olika slingor har fått fin respons från åkarhåll. Dalgången är synonym med tidig snö och första skidåkningen, den senaste veckan har man fått både snö från ovan och kyla så att man kunnat tillverka snö.

Mittåkläppsspåret till Mittån och 4motion-spåret mellan Bruksvallarna och Ramundberget är preparat för både klassiskt och skate. Det ger 18,5 kilometers skidåkning enkelväg, totalt 37 kilometers skidåkning på natursnö.

Dessutom har man kunnat spruta snö vilket gör att helgens tävlingar kommer att köras på 3,3 kilometers tävlingsbana inkluderat Södergrenbacken. Med lång historik har tävlingsupptakten gått i Bruksvallarna, närmare bestämt i 30 år. I år så sker den officiella längdskidpremiären i Gällivare med SVT. Bruksvallsloppet är FIS-tävling för seniorer och juniorer, ett genrep som kommer att sändas på webben 11-12 november.

- Petter Northug kommer till start och startfältet på juniorsidan är riktigt starkt, låter tävlingsledare Mikaela Sundbaum, hälsa.

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 6 alpina skidområden, 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.