Följ Funäsfjällen

​Ljudet av Funäsfjällen är här

Pressmeddelande   •   Maj 15, 2017 09:27 CEST

Omslaget till EPn Into The Wild, skapat av Felicia Landehag.

Att kommunicera reseanledningar genom text och bild är självklara grundstenar för en fjälldestination som Funäsfjällen. Att sprida vackra bilder, stilla eller rörligt material som inspirerar till nya och återkommande besökare är något som hör vardagen till. Nu vill Funäsfjällen vända blicken mot andra sinnen.

-Det började med att göteborgsmusikern, Kalle Kataoka hörde av sig och berättade att de skulle släppa en EP. Om Funäsfjällen. Att upplevelsen och känslan av Funäsfjällen har tonsatts känns stort och det banar iväg för ett nytt sätt att tänka kring vår kommunikation där text och musik skapar och bygger känslan kring natursköna fjäll och dalgångar, säger Emma Dahl, kommunikatör Destination Funäsfjällen. 

Kataokas är folkpopbandet från Göteborg. Septetten skapar svängig pop som på senare tid nått internationell uppmärksamhet och respons. Nu släpps deras tredje verk där titelspåret inspirerats av Kalles egna upplevelser från hans uppväxt i Funäsfjällen. Låten ”Into the wild”, som gett EPn dess titel beskrivs som en naturromantisk betraktelse som tar lyssnaren genom porlande bäckar, fjällbjörkar och upp på fjällplatåer.

-Vacker natur har jag sett på många håll i vårt land, så det måste vara något speciellt med folket som finns här. Både de som bor och arbetar här och de som, liksom jag, kommer på besök. De är alla med om att skapa den fina atmosfär som på krokiga vägar har lett fram till att bandet Kataokas skrev en låt tillägnad fjällvärlden i Härjedalen. Av ren glädje och kärlek.

Du kan lyssna till ljudet av Funäsfjällen här

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns sex alpina skidområden, 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.