Följ Funäsfjällen

Kontorsstolen byts mot äventyr i Funäsfjällen - uppladdning med Skinnarmo

Pressmeddelande   •   Jul 17, 2014 12:06 CEST

Många förbereder sig för att byta kontorsstolen mot en solstol, men för Frida Tidqvist från Stockholm innebär sommar och semester inte vila. Just nu förbereder hon sig inför ett fjälläventyr i Funäsfjällen genom att tränas av Sveriges mest namnkunnige äventyrare Ola Skinnarmo. Frida arbetar till vardags som chef inom Finans på Klarna och blev en av 15 deltagare varav 6 tjejer som klarade den tuffa uttagningen till Haglöfs Adventure Academy. Examen på äventyrsutbildningen blir ett äventyr på egen hand i form av ett fjälltriathlon bestående av etapperna vandring, mountainbike och paddling i Funäsfjällen. 

Haglöfs Adventure Academy är ett initiativ för att få fler att intressera sig för äventyr och friluftsliv i vildmarken. De tuffa uttagningarna bestod av praktiska prov, fystester och äventyrsinslag. Kursplanen har bestått av allt från navigation, vinterfjällskunskap, utrustningskunskap, sjukvård och överlevnad i fjäll till projektledning, teambuildning och mental träning. Utbildningen har pågått under hela våren och sker under ledning av Skinnarmo.

Frida har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot internationell ekonomi. Hon har ett stort intresse för ledarskap och en långsiktig dröm är att hitta ett försörjningssätt där hon kan kombinera tidigare erfarenheter med sitt intresse för outdoor aktiviteter.

-  Som äventyrare har jag stärkts fysiskt och mentalt tack vare all kunskap och erfarenhet jag fått från Skinnarmo under utbildningen. Att uppladdningen varit intensiv under våren känns stabilt då fysiken kommer att vara en viktig faktor för att orka när jag står vid fjällkammen, fortsätter Frida Tidqvist.

Fjälläventyret påbörjas den 20 juli med start i Funäsdalen och första etapp upp mot Helagsmassivet där en topptur väntar. Vandringen sträcker sig därefter söderut mot Ramundberget där etapp två på mountainbike fortsätter vidare mot Rogenområdet. Vid Rogen väntar tredje och avslutande paddlingsetapp över Rogen och passagen västerut mot norska gränsen och nationalparken Femundsmarkas sjöar. Under våren har ett samarbete med lokala outdoor leverantören Topsport byggts upp.

-  Funäsfjällen är ett fantastiskt område och valet att genomföra äventyret här kändes självklart säger Frida som spenderat mycket tid i Funäsfjällen vintertid. Funäsfjällen erbjuder minst lika stora möjligheter till äventyr sommartid som vintertid.

Äventyret går att följa på: https://www.facebook.com/fjalltriathlon

För mer information eller kommentarer, kontakta:

Frida Tidqvist: frida.tidqvist@gmail.com eller 0733-444-234
Ola Skinnarmo: ola@skinnarmo.com
Carl Hård af Segerstad, presskontakt Haglöfs: 0709-905-008 eller carl.hard@haglofs.se


Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 450 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.