Följ Funäsfjällen

​Funäsfjällen störst i Jämtland/Härjedalen sommartid

Pressmeddelande   •   Okt 19, 2016 08:00 CEST

Tillgängligheten till fjällen är något som gör Funäsfjällen unikt. Vandring på 1000 m.ö.h, med utgångspunkt från Svansjökläppens fjällparkering i Tänndalen.

De officiella siffrorna från SCBs gästnattsstatistik från juli är här och Funäsfjällen ökar med 10 %. Siffrorna visar även på att Funäsfjällen tagit över förstaplatsen som den mest attraktiva fjälldestinationen med flest gästnätter i Jämtland/Härjedalen.

- Det känns helt fantastiskt att fler och fler uppskattar våra fjäll sommartid. Att fler hittar till just Funäsfjällen är i sig inget konstigt, det är en unik fjällmiljö vi lever och verkar i, säger Jonas Kojan, VD Destination Funäsfjällen.

Redan förra sommaren såg man en positiv trend i övernattningar där Funäsfjällen var den enda fjälldestinationen som visade positiva siffror i Jämtland/Härjedalen. Man tror att trenden kan bero på att människor idag föredrar tillgängligheten till fjäll och natur och de aktiviteter som erbjuds.

- Med flertalet liftar och fjällparkeringar är det lätt att starta turen direkt från högfjället. Det tillgängliggör vår vackra fjällvärld för alla människor, oavsett om man vill cykla, vandra, fiska eller bara njuta av vyerna, avslutar Jonas Kojan.

SCBs statistik över gästnätter i Jämtland/Härjedalen

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns sex skidområden, 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.