Följ Funäsfjällen

Funäsfjällen fortsätter att ta marknadsandelar

Pressmeddelande   •   Okt 07, 2014 09:27 CEST

Den officiella statistiken från SLAO finns nu att tillgå och siffrorna visar på att Funäsfjällen fortsätter att ta marknadsandelar. Skipassomsättningen ökade med 11% jämfört med de 10 största områdena i Sverige där snittet ligger på en ökning på 0.5%. En stor anledning till ökningen tror man beror på snötillgången i Funäsfjällen som under vintern visade prov på att det är en av Sveriges snösäkraste skidorter.

- Under jul och nyår toppade vi listorna vad gäller snömängd i Sverige och telefonerna gick varma av gäster som ville fira in det nya året på skidor. Vi hade inte en skrubb ledig när veckorna inleddes.

I takt med det ökade intresset för längdskidåkning såg man även en rekordförsäljning av spårkort i Funäsfjällen.

- Den starka trenden för längdskidåkning fortsätter att hålla i sig där vi konstaterar en ökning på drygt 20% under den gångna vintern. Med en stark alpin produkt i kombination med ett världsunikt spårsystem för längdåkning, ser jag Funäsfjällen som ett optimalt område för aktiv vintersport. Att vi dessutom erbjuder skidåkning redan till höstlovet gör inte saken sämre, fortsätter Jonas Kojan.

De senaste årens investeringar börjar bära frukt, men Funäsfjällen nöjer sig inte här, utan fortsätter att investera och utveckla sin produkt. Just nu byggs det en gondolbana som knyter ihop Funäsdalen By med Funäsdalsberget. Gondolbanan står klar för invigning till jul 2014 och bygget går enligt tidsplanen.

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 450 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. 


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.