Följ Funäsfjällen

Extrem-SM i Funäsfjällen gör comeback

Pressmeddelande   •   Mar 20, 2015 10:43 CET

På Storskarvens brant (1 260 möh) har snön legat orörd och tystnaden gjort sig påmind under senare år. Förr i tiden var det här livat under vårkanten då Sveriges toppnamn inom extremskidåkning tog plats för att göra upp om de mest extrema åken på en av Funäsfjällens mest omnämnda friåkningsarenor. Det var nu många år sedan Sverre Liljeqvist tog linjen nerför Storskarven ingen trodde var möjlig. Mycket har hänt och efter 8 års tystnad har nu lokala entreprenörer i Funäsfjällen beslutat att skaka liv i Extrem-SM. Tävlingen går av stapeln 14-16 april med förhoppningen om 100 starter i klasserna alpint, telemark och snowboard.

Arrangörerna bakom tävlingen är Kalle Eriksson, Fredrik Norberg och Jon Wagenius. Alla med en gedigen erfarenhet av extremskidåkning i världsklass.

- Det ska bli kul att se vad som hänt med åkningen sen vi körde sist, säger Jon Wagenius. Jag tror kanske inte att någon kör samma linje som Sverre gjorde men jag kan tänka mig att det blir lite mer snurrar och volter nu än sist vi körde.

För att ta arrangemanget till en högre nivå kommer finalisterna att fraktas upp på en okänd topp med helikopter.

- Skall man skaka liv i något gammalt måste man höja nivån ett snäpp och jag tror finalisterna kommer att njuta med sitt finalåk, avslutar Jon Wagenius.

För mer information, kontakta:
Jon Wagenius, 070-373 09 66

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 450 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.