Följ Funäsfjällen

Bästa Vasaloppsuppladdningen i Funäsfjällen

Pressmeddelande   •   Mar 03, 2016 09:56 CET

Frågar man Tommy Bengtsson var de bästa förutsättningarna för längdskidåkning och Vasaloppsuppladdning finns så är svaret enkelt. Efter att han blivit uppmärksammad av SVT då han snurrat runt huset hemma i Kungsbacka på en blygsam slinga gräsblandad snö gick bilen mot Funäsfjällen.

Med 300 kilometer preparerade längdspår kändes det klart mer värdigt för en 70-årig kämpe som Tommy att få några sista mil bland riktiga fjällspår innan det är dags för start. Därför tog man kontakt med Tommy och bjöd upp honom till Bruksvallarna för att träna sista dagarna innan Vasaloppsstarten. Efter ett par dagar i spåren och tekniktips från Mikaelas längdskidskola i Bruksvallarna är han klart imponerad över både Nordic Ski Centers spårsystem och Funäsfjällen i stort.

– Det är första gången jag är i Funäsfjällen men jag planerar redan ett återbesök under nästa år, då tillsammans med min skidklubb IK Stern, säger en nöjd Tommy.

Nu bär det av hemåt för några dagars vila och uppladdning innan det är dags att bege sig in i den stora utmaningen på söndag.

– Vi är oerhört glada över att Tommy ville besöka oss, en imponerande man på alla sätt och vis och nu håller vi tummarna för att han starkt och glatt tar sig i mål på söndag, säger Jonas Kojan, VD Destination Funäsfjällen.

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 135 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy