Följ Funäsfjällen

Anders Södergren till Winter Show

Pressmeddelande   •   Okt 15, 2014 07:00 CEST

Flerfaldige OS- och VM-medaljören Anders Södergren kommer till Winter Show tillsammans med Funäsfjällen. 19 oktober får Stockholm och Kungsträdgården chans att möta en av världens bästa skidåkare i förberedelserna inför stundande vintersäsong med VM på hemmaplan.

Under OS i Sotji i vintras visade Anders Södergren att han fortfarande tillhör yppersta världseliten på längdskidor och siktet är inställt på VM i Falun. Destination Funäsfjällen finns på plats under Winter Show i Stockholm den 18-19 oktober och med sig har man skidprofilen Södergren under söndagen.

- Han är extremt folkkär och en bra ambassadör för Funäsfjällen, både som person och idrottskille. Under hela sin karriär har han tränat och tävlat i Bruksvallarna och han älskar det så mycket att han har byggt sitt eget hus här, säger Peder Persson som kommer att göra en exklusiv intervju med Anders Södergren i Kungsträdgården under söndagen.

Anders Södergrens vintersäsong startar i Bruksvallarna den 21-23 november med premiärtävlingen Bruksvallsloppet som sänds i SVT.

Tillsammans med partnern Arvid Nordqvist har Funäsfjällen ett 100 meter långt längdskidspår i Kungsträdgården och där finns möjlighet att mäta sig mot en av världens bästa och dessutom få med sig några tekniktips. På plats finns skidor för besökare att låna.

Bruksvallsloppet
Skidtävlingen som är både Sverigepremiär och världscupsuttagning. Bruksvallsloppet var förra året starten på en fantastisk fin OS-säsong där Bruksvallarna kan stoltsera med sin egen GULD-Lars. Till vintern upprepas succén med SVT:s vinterstudio som ifjol lockade över 1 miljon tittare.

Skidpremiären Bruksvallsloppet 21-23/11

Läs mer på www.bruksvallsloppet.se

VM i Falun
Den 18 februari – 1 mars 2015 kommer världseliten inom längdskidor, backhoppning och nordisk kombination att finnas på plats i Falun och Dalarna för att tävla under skid-VM. Totalt ska 21 världsmästare koras.

Skid-VM 2015 i Falun väntas locka 500 miljoner tv-tittare, 200 000 besökare, 700 aktiva från 55 nationer och 1 200 mediarepresentanter.

Läs mer på: www.falun2015.com

Wintershow

18-19/10 2014 blir Kungsträdgården Sveriges största mötesplats för alla som älskar vintern, äventyret, prylarna och resorna! Aktiviteter, tävlingar, utställare, seminarier och mycket mer centrerat på en samma plats. Destination Funäsfjällen finns på plats bland annat med ett helt eget 100 meter långt längdspår, profilerna Anders Södergren och Nike Bent och årets nyhet i fjällvärlden en gondol från Funäsdalsberget.

Läs mer på: www.wintershow.se

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns 136 nedfarter, 300 kilometer längdspår, 450 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. 


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.