Följ Funäsfjällen

1000-metersjakten med Funa & Fjälle – Funäsfjällens nya koncept för barn och ungdomar

Pressmeddelande   •   Jun 21, 2018 09:00 CEST

Foto: Jocke Lagercrantz

I sommar lanserar Funäsfjällen sitt nya koncept riktat mot äventyrliga barn och ungdomar – 1000-metersjakten med Funa & Fjälle. Konceptet är ett samarbete med Arvid Nordquist och vill visa på tillgängligheten som finns inom fjällvärlden i Funäsfjällen, och få barn och ungdomar att bli mer intresserade av att vistas i fjällen och naturen.

”Vi har länge haft en idé om att skapa ett koncept som väcker nyfikenhet för fjällvärlden hos barn och ungdomar. Men det var först i år som idén tog fart, och det är vi oerhört glada över. Vi vill att fler barn ska upptäcka fjällen som det roliga och spännande äventyr det är!”, säger Emeli Nilsson, Kommunikatör på Destination Funäsfjällen.

Konceptet går ut på att bestiga 3 eller 5 av Funäsfjällens totalt 60 toppar över 1000 meter. Till sin hjälp har man ett toppkort där man checkar av varje topp man bestigit. 1000-metersjaktens toppkort finns att hämta på de flesta anläggningar i Funäsfjällen och lämnas sedan in till Turistbyrån i Funäsdalen, då man erhåller ett diplom och pris för sin bedrift.

Vid frågor, kontakta Emeli Nilsson, emeli@funasfjallen.se

Funäsfjällen erbjuder Skandinaviens största skidområde. Här finns sex alpina skidområden 300 kilometer längdspår, 610 kilometer skoterleder och nio fjällbyar. Sommartid finns 423 km cykelled, 30 guldturer för vandring samt 200 fjällsjöar och 300 km strömmande vatten på ett och samma fiskekort.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.