Följ Funäsfjällen

Vissa bor Ski-in Ski-out. Andra bor i tält. På en golfbana.

Blogginlägg   •   Jan 12, 2015 11:32 CET

Vissa måndagsmorgnar är mer inspirationsrika än andra. Denna måndag började med en rejäl laddning inspiration. Ljusnedals driving range sken upp av en sprakande eld. Nyfiken som jag är tog jag bilen genom ett krispigt vinterlandskap för att kolla upp vem det är som sitter och eldar på en måndagsmorgon när snön vräker ner och temperaturen ligger på -15.

När jag kommer ner på rangen möts jag av ett uppslaget tält och 12 Siberian Huskys som fridfullt ligger och vilar bredvid. Det är Niklas Eriksson som precis vaknat upp och förbereder frukost åt sina hundar. Tillsammans har de färdats från Grövelsjön. Men än är inte resan slut, det är bara början på en resa längs den hela Skandinaviska fjällkedjan, Vita Bandet som sträcker sig ca. 130 mil till Treriksröset. Jag står och huttrar i kylan men kan liksom inte dra mig tillbaka till kontorsstolen. Hundarna ligger i snön och verkar inte ens reflektera över kylan. Det är berättelserna som håller mig kvar och min ständiga nyfikenhet som utmynnar i 100 frågor. Varför så tidigt på säsongen, i detta stränga klimat med snöstorm och kyla? Svaret är enkelt. Ingen vill färdas på fjället denna tid på året. Det är bara jag och mina hundar och det är det som är tjusningen. 

Till vardags arbetar Niklas i en mataffär och semestrarna tillbringar han på resande fot i väglöst land tillsammans med sina hundar. Detta är inte första resan, det är en av flera långresor han gjort under åren. 

På frågan om han får någon spons för äventyren svarar han rakt och ärligt; Jag gör det för mig och mina hundars välbefinnande, men det är självklart roligt att inspirera andra likasinnade att ge sig ut. Följ gärna Niklas resa genom hans blogg Skanderna.

Vi önskar Niklas och hundarna all lycka på resan och hoppas att övernattningen i Funäsfjällen, på en golfbana var till belåtenhet.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://funasfjallen.mynewsdesk.com/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.